Om oss

Det lilla företaget med det stora tekniska kunnandet

Den tekniska utvecklingen har gått fort och på Konab var vi tidiga med att se de möjligheter inom elprojektering som kom med datorernas intåg.

 

Konab Konsult AB är ett El-konsultföretag som startades av Ulf Carlsson 1987, vi finns i Kvidinge och Ulf är fortfarande aktiv i företaget. Sedan sommaren 2016 ägs bolaget av företaget Ledel tillsammans med de anställda på Konab. Bolagen har liknande affärsidé och en sammanslagning gör oss oslagbara inom våra områden.

 

I dag jobbar vi med alla typer av projektering av elektriska anläggningar för olika byggnader, anläggningar och miljöer. De tjänster vi erbjuder omfattar allt från idé- och utvecklingsskede till uppföljning av det färdiga resultatet. Vi på Konab har många likheter med Ledel och det är det som gör denna sammanslagning så spännande. Vi arbetar med liknande kunder, liknande projekt och vi har stor kompetens inom företagen.
Vi kommer fortsätta leverera det bästa till våra kunder och med fler medarbetare inom företaget breddar vi vår kompetens ytterligare.

 

Vi har utöver kunskaper inom el och tele också spetskompentens inom KNX-anläggningar. Vi är en helhetsleverantör av tekniska konsulttjänster. Vi är också medlemmar i Sydsvenska elkonsultföreningen, SSEF, vilket kan ge oss extra resurser vid behov.

 

Vi har en vision om att växa men samtidigt behålla fördelarna som det innebär att vara ett litet företag. Vägen dit går genom goda samarbeten med såväl gamla som nya kunder. Vid varje projekt vill vi genom engagemang, samarbete och lyhördhet ta fram tekniska lösningar som är unika och anpassade efter våra kunders önskemål och behov.

 

Våra kunder är bl.a. Kommuner, Fastighetsbolag, Elentreprenörer, Industri och Byggentreprenörer.

 

Vi har varit Certifierad som KNX/EIB-projektör och programmerare av KNX/EIB sedan 1995 och KNX/EIB-Partner sedan 1998.

 

Vi har AAA kreditvärdighet.

 

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Länkar

KNX, Sweden
Schneider Electric
Ensto
Glamox Luxo
Ecolux
Ateljé Lyktan
Thorn Lighting AB
Bellalite AB
Eurocontact AB
House & Garden, Rekekroken
AB Novum
House of Light 

Affärsidé

Vi är det lilla företaget med det stora tekniska kunnandet som via engagemang och gott samarbete med våra kunder tar fram en teknisk lösning som är unik och anpassad enligt våra kunders önskemål och behov.

Vision

Att genom nöjda kunder kunna bibehålla & utveckla vår tekniska kompetens. I bolaget skapar vi ett gott arbetsklimat och utrymme för att kunna växa utan att störa det lilla företaget.

 

Vår vision är:

-Att om fem år vara tio medarbetare samt att bolaget har utvecklats till en teknikkonsult som har mycket goda kunskaper inom samtliga de teknikområden som är aktuella.

Våra värderingar

Vi ser alltid möjligheter i varje projekt och med en positiv grundsyn löser vi aktuella problemställningar.

 

Vi tar alla projekt på lika stort allvar, litet som stort.

 

Våra kunder ska känna sig trevligt bemötta samt att vi är lyhörda och engagerade för deras behov.

 

Genom korta beslutsvägar kan vi hålla en hög effektivitetsnivå.

 

Vi strävar alltid efter lösningar som uppfyller våra kunders behov och som ger bästa energieffektivitet, ekonomi samt minsta miljöpåverkan.

 

Genom fortlöpande utbildningar och användande av de bästa verktygen förädlar vi vårt tekniska kunnande och erbjuder våra kunder de bästa lösningarna.

 

Vi vill alltid ha en rak och öppen dialog med våra kunder och samarbetspartners för att skapa ett gott arbetsklimat.
 

Ljus i Hus
Fagerhult
Tercon
Gycom
MOM-Events
Hager
Sydsvenska Elkonsult-föreningen (SSEF)
FAMJA Ingenjörsbyrå AB
Elritarna AB
KR Ljusdesign AB
EBF Elkonsult AB
Elkonsult Ledel AB